Mocht je het lezen van een nieuw boek al een tijdje uitstellen, dan is nú opnieuw je kans! Wij hebben 10 inspirerende boeken, waarin het thema (on)recht centraal staat, voor je op een rijtje gezet.
Wie herinnert zich niet de ontroerende preek die Curry hield tijdens het koninklijk huwelijk van Harry en Meghan over de kracht van liefde? Veel van dezelfde thema's komen terug in het boek van de bisschop, waarin hij ook een openhartige kijk geeft op zijn persoonlijke ontberingen en waarin hij lezers helpt om te gaan met uitdagingen als armoede en racisme.
Ben jij je bewust van de bril waardoor jij de Bijbel leest, en hoe je de Bijbel interpreteert? René August daagt je uit om de Bijbel te lezen met mensen die niet op ons lijken en die uit een andere context komen dan de onze. Zodat je opnieuw verrast wordt door de revolutionaire boodschap van Gods woord.
Tip: dit boek kun je als PDF gratis downloaden.
In dit boek pleit de in 2020 overleden invloedrijke Britse rabbijn Jonathan Sacks voor het nemen van verantwoordelijkheid, ieder in zijn eigen omgeving. Een bemoedigend en hoopgevend boek.
Het begon als een experiment om een maand lang zero waste te gaan leven: zonder afval. Inmiddels zijn we meer dan vijf jaar verder en zijn de zussen uitgegroeid tot de grootste zero waste-lifestylebloggers van Nederland. In Het Zero Waste Project delen Nicky en Jessie hun twaalf belangrijkste lessen om een duurzame lifestyle te ontwikkelen en vertellen ze over hun successen én mislukkingen. De zussen hebben inmiddels ook een tweede boek uitgebracht vol simpele recepten voor een plasticvrij leven.
Nieuwtestamentisch geleerde McCaulley laat in dit boek zien dat het lezen van de Schrift vanuit het perspectief van de zwarte kerktraditie van onschatbare waarde is om de urgente problemen van onze tijd aan te pakken.
Tip: Dit is éen van de boeken die besproken wordt in de Tearfund leesclub. 4x per jaar lezen we relevante boeken die raken aan thema’s als gerechtigheid. Wil je ook meedoen, meld je hier aan!
Wat kunnen we doen om shalom te brengen in onze naties, onze gemeenschappen en onze zielen? Aan de hand van de eerste drie hoofdstukken van Genesis laat Lisa Sharon Harper ons zien hoe 'zeer goed' er vandaag de dag uit kan zien, zelfs na de zondeval.
Katharine Hayhoe is een Canadese klimaatwetenschapper die in de afgelopen vijftien jaar heeft ontdekt dat het belangrijkste dat we kunnen doen om klimaatverandering aan te pakken, is erover te praten - en in dit boek wil zij je leren hoe dit gesprek te voeren. Daarbij gaat het niet zozeer om feiten, als wel het vinden van gedeelde waarden zodat we collectief in actie komen.
Klimaatverandering is een probleem dat bij de meesten vooral een gevoel van machteloosheid oproept. Ten onrechte, volgens Mommers. Want achter de nieuwsberichten over smeltende ijskappen, uitstervende diersoorten en ontkennende politici groeit een wereldwijde beweging die laat zien dat een andere toekomst mogelijk is.
Hoe vergeef je degene die jou iets heeft aangedaan? Of hoe heel je wat je een ander hebt aangedaan? Vader en dochter Tutu schetsen een viervoudig pad waarin je tot vergeving kunt komen.
Veertig jaar geleden schreef Otto de Bruijne 'Armenspiegel', over hoop voor armen en rijken. Dit pakkende betoog is nu opnieuw uitgekomen onder de titel: 'Brood voor een gebroken wereld'.
Voor je een mooi boek kiest: vraag een vriend of vriendin om samen een boek te kiezen en gelijk op te lezen. Deel vervolgens eens in de zoveel tijd wat je mooi vond of nog is bijgebleven. Op die manier leer je van elkaars inzichten en merk je dingen op die je alleen misschien wel niet had opgemerkt.