Je vindt de afleveringen hieronder, in je favoriete podcastapp of op Spotify. Lees je de verhalen liever dan dat je ze luistert? Op deze pagina vind je linkjes naar de geschreven verhalen.

Verhalen van Veerkracht

In Verhalen van Veerkracht gaan bekende christenen in gesprek met elkaar over hoe corona hen raakt, maar ook hoe zij juist nu veerkracht vinden. In elke aflevering staat een thema centraal en komt steeds een ander duo aan het woord. In de eerste podcast met Arie van der Veer en Rinke Verkerk bevragen zij elkaar over omgaan met angst. De muzikanten Elly Zuiderveld en Elbert Smelt vertellen over de kracht van muziek in tijden van crisis. Dominee Ron van der Spoel en kloosterzuster Ruth Lagemann praten over omgaan met quarantaine en stilte en predikant Nynke Dijkstra en buurtpastor Bettelies Westerbeek delen hun ervaringen over naastenliefde. In de podcast met Rikkert Zuiderveld en Reinier Sonneveld vertellen zij over woorden van wijsheid. Samuel Lee en Theodoor Meedendorp, voorgangers van multiculturele kerken, zien in hun kerken dat júist de mensen die weten wat lijden is, in deze tijd van crisis voorop lopen als voorbeelden van veerkracht. Tim van Wijngaarden en Mirjam van der Vegt praten over humor en rust vinden in deze hectische quarantainetijd. En Jannica van Barneveld en Reinder IJmker vertellen hoe zij door eerdere confrontatie met lijden en dood nu in deze coronacrisis een vreemde voorsprong lijken hebben. 

Minella zoomt in...

Je wil graag opstaan tegen onrecht. Maar onrecht heeft veel gezichten. Hoe meer je inzoomt op onrecht, hoe meer onderbelichte vormen van onrecht je tegenkomt, en hoe meer onrecht met elkaar verbonden lijkt. In deze podcastserie gaat Tearfund-directeur Minella van Bergeijk in gesprek met vooroplopers tegen onrecht. Zo spreekt ze met denker en journalist Babah Tarawally, demissionair minister Carola Schoutendirecteur van genderplatform WO=MEN Laila Ait Baali en Danielle Hirsch, directeur van milieu- en mensenrechtenorganisatie Both ENDS.

In this together

De impact van het coronavirus is groot, óók wereldwijd. Daarom maakten we ook een internationale podcast waarin Minella in gesprek gaat met inspirerende christenen vanuit de hele wereld. In de podcast 'In this together' horen we meer over de belangrijkste uitdagingen op dit moment. Hoe is de situatie in India, Syrië, Oeganda en Haïti? Maar ook: zien we tekenen van hoop in deze situatie? We hebben het over de verschillen en overeenkomsten. Misschien kunnen we zelfs iets van elkaar leren.

 

Wat is een podcast?

Podcast heb je in verschillende soorten en maten, maar vaak luister je naar een gesprek. Je kunt zelf bepalen naar welke podcast je luistert, je kunt ze op je telefoon zetten en vervolgens overal beluisteren. Niet alleen vanuit huis, maar ook onderweg of tijdens het wandelen. Er zijn duizenden podcasts over onder meer sport, boeken, religie, muziek en technologie. Je hebt luisterverhalen, hoorspellen en je kunt er ook het nieuws beluisteren. 

Hoe beluister je een podcast?

Je vindt een podcast op verschillende manieren. Heb je een iPhone? Dan staat er al een app op je telefoon waarmee je alle podcasts tot je beschikking hebt. Kun je de app niet vinden? Dan kun je hem downloaden in de AppStore onder de naam ‘Podcast’. Hoewel toestellen met Android geen vaste app hebben zoals de iPhone, kun je die wel downloaden. In de app vind je vervolgens de verschillende podcasts. Ook via Spotify  kun je ons vinden. Luister je liever via de computer? Er zijn ook websites waarop je onze geluidsbestanden kunt vinden, zoals via Soundcloud.