Pop-uprestaurants die van begin tot eind vrijwillig worden gerund door studenten en waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat: dat is de actie Happietaria van Tearfund. In alle facetten van ons werk proberen wij zo duurzaam mogelijk te werk te gaan, omdat een duurzame manier van leven en werken één van de beste strategieën is tegen armoede en onrecht. Hoe pakt Happietaria dit aan? Lees het hier en reserveer onderaan dit artikel je plekje in het restaurant dat binnenkort start!

1. Samenwerken met Too Good To Go

Verschillende Happietaria's werken samen met Too Good To Go. Met deze app worden resterende maaltijden van restaurants en winkels verkocht, om te voorkomen dat onverkocht voedsel wordt weggegooid.

2. Restpartijen opkopen

Diverse Happie teams kopen restpartijen ingrediënten op via de (lokale) markt. Ook wordt afgekeurd voedsel, zoals misvormde groenten die anders worden weggegooid, in de maaltijden verwerkt. Net zo lekker én goed voor het milieu!

3. Vrijwilligers ontvangen maaltijd

Happietaria draait volledig op teams van vrijwilligers. Het voedsel dat na een dag overblijft, wordt dan ook vaak meegegeven aan de mensen die die dag hielpen bij het runnen van het restaurant. Als bedankje voor hun inzet!

4. Houdbaar voedsel verkopen

Wanneer het restaurant weer sluit, blijven vaak langer houdbare producten over. Ook deze worden op een creatieve manier verkocht. Zo zette het team in Nijmegen een Happie Heijn op om hun overgebleven spullen te verkopen. Deze verkoop leverde bovendien extra geld op voor het goede doel!

Krijg jij hier ook trek van? Dat komt goed uit, want op 17 november opent het eerstvolgende restaurant haar deuren: Happietaria Groningen. Met de opbrengst kan Tearfund werken aan de verduurzaming van landbouw in Bangladesh, en trainen we inwoners hoe zij weerbaar zijn tegen de overstromingen in hun land. Ga naar de website en reserveer snel een tafeltje.

Reserveer nu!

Foto: Nadja Stegeman

Afbeelding
Duurzaamheid

Duurzaamheid

Bij Tearfund hebben we het veel over duurzaamheid, omdat een duurzame manier van leven en werken één van de beste strategieën is tegen armoede en onrecht. Duurzaam betekent: rekening houdend met andere mensen, de aarde, het klimaat en generaties na ons.
Gerelateerde content
Ella Marjon
Verhaal
Lees meer
10 augustus 2022

Minder voedsel verspillen doe je zo!

Ella Marjon woont samen met haar man middenin de natuur aan de rand van Veenendaal. Anderhalf jaar geleden besloot ze het [...]
Lees meer
Etete Moru & Priscilla, Turkana Kenya
Verhaal
Lees meer
5 oktober 2023

Extreme droogte als direct gevolg van klimaatverandering

De ergste droogte in veertig jaar tijd drijft de mensen in het noorden van Kenia tot wanhoop. Vier keer op rij bleef het [...]
Lees meer
Vrouw in veld vol gewas
Verhaal
Lees meer
12 februari 2020

Waarom duurzaamheid bij ontwikkelingswerk hoort

Voor veel mensen is de link tussen het evangelie en opkomen voor armen en verdrukten een heel vanzelfsprekende. Voor [...]
Lees meer
Markt (fruit) Goma, DRC
Verhaal
Lees meer
19 september 2022

Clapperton uit Zimbabwe: ‘Armoede is meer dan onvoldoende te eten hebben’

Clapperton Mutukiri (46) is geboren en opgegroeid in Zimbabwe. Zijn vader stierf toen hij drie jaar oud was. Vanaf dat moment [...]
Lees meer