Ella Marjon woont samen met haar man middenin de natuur aan de rand van Veenendaal. Anderhalf jaar geleden besloot ze het roer om te gooien: geen dure vakanties en dinertjes buiten de deur meer, maar een kleiner leven als schrijfster. Sindsdien leeft Ella een stuk bewuster, ook op het gebied van voeding.
Ik hou ervan om recepten uit te proberen en er vooral een eigen draai aan te geven. Mijn dochter zei: ‘Mama, je moet over jouw kookkunsten gaan vloggen. Dat willen mensen zien.’ En zo ben ik mijn eigen YouTube-kanaal begonnen, ook omdat het mogelijk inkomsten zou genereren. Ach, je moet soms creatief zijn, niet waar? Ik vond het belangrijk om dicht bij mezelf te blijven, en dus ben ik gaan koken met de Too good to go-pakketten, verse producten die tegen de houdbaarheidsdatum aan zitten.
Mijn ouders hadden bij mijn geboorte een eigen kruidenierswinkeltje en van jongs af aan hebben zij mij geleerd om geen voedsel te verspillen. Dat is iets wat ik zelf ook heel belangrijk ben gaan vinden. Dat geldt ook voor mijn broer. Hij heeft een patisserie en dat wat soms over is, brengt hij naar een verzorgingscentrum in de buurt.
Daarnaast ben ik trouwens ook minder kant-en-klare dingen uit de winkel gaan kopen. Sowieso geen pakjes, want echt verse kruiden zijn gezonder en veel smaakvoller. Veel van wat je in de supermarkt koopt, kun je trouwens heel eenvoudig zelf maken. Neem bijvoorbeeld aioli. Neem wat yoghurt, mayonaise, knoflook, peper en zout et voilà. Zojuist heb ik wat tomaatjes in de oven gedaan met wat verse tijm uit eigen tuin. Mijn eigen zongedroogde tomaatjes!'
Doe de tomaatjes met wat verse tijm en een beetje olie in een ovenschaal. Zet de oven op 150 graden en een uurtje later heb je je eigen (zon)gedroogde tomaatjes!